Gordon M. Shepherd - Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters

Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters por Gordon M. Shepherd epub

Descargar Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters por Gordon M. Shepherd Epub y PDF

  • Título: Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters
  • Autores: Gordon M. Shepherd
  • Publicado: 23 de julio de 2013
  • ISBN: 0231159110
  • Tamaño: .MB
  • Nº de páginas: 288
  • Idiomas: Español
  • Editorial: www.fapermex.mx
  • Valoración: ★★★★★
  • País: España
  • Genero: Novela kindle
  • Comprimido: no
  • Formato : PDF, EPUB

Gordon M. Shepherd con Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters

Leading neuroscientist Gordon M. Shepherd embarks on a paradigm-shifting trip through the "human brain flavor system," laying the foundations for a new scientific field: neurogastronomy. Challenging the belief that the sense of smell diminished during human evolution, Shepherd argues that this sense, which constitutes the main component of flavor, is far more powerful and essential than previously believed. Shepherd begins Neurogastronomy with the mechanics of smell, particularly the way it stimulates the nose from the back of the mouth. As we eat, the brain conceptualizes smells as spatial patterns, and from these and the other senses it constructs the perception of flavor. Shepherd then considers the impact of the flavor system on contemporary social, behavioral, and medical issues. He analyzes flavor's engagement with the brain regions that control emotion, food preferences, and cravings, and he even devotes a section to food's role in drug addiction and, building on Marcel Proust's iconic tale of the madeleine, its ability to evoke deep memories. Shepherd connects his research to trends in nutrition, dieting, and obesity, especially the challenges that many face in eating healthily. He concludes with human perceptions of smell and flavor and their relationship to the neural basis of consciousness. Everyone from casual diners and ardent foodies to wine critics, chefs, scholars, and researchers will delight in Shepherd's fascinating, scientific-gastronomic adventures.Buscando ebook libro las Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters PDF, EPUB? Usted estará feliz de saber que este momento en que libro las Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters Door PDF, EPUB está disponible en nuestra biblioteca en línea granlibro.club. Con nuestros recursos en línea, puede averiguar cuándo sale el recluso o casi todos los ebooks de Touttype, para cualquier tipo de producto. Lo mejor de todo, son completamente libre de encontrar, usar y descargar, por lo que no hay costo o estrés en absoluto. Cuando sale el PDF recluse, EPUB no puede hacer la lectura emocionante, pero cuando sale el libro las Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters está lleno de instrucciones valiosas, información y renuncia. También tenemos muchos ebooks y how-to también liéeavec libro las Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters PDF, EPUB y muchos otros ebooks. Hemos hecho que sea fácil para usted encontrar un PDF, EPUB ebooks sin cavar. Y por tener acceso a los nariz en línea o almacenándolos en su computadora, usted tiene respuestas prácticas con cuando las versiones libro las Neurogastronomy: How The Brain Creates Flavor And Why It Matters PDF, EPUB.